I en tid där hållbarhet och miljöansvar är avgörande för företagens framgång, blir det allt viktigare att hantera uttjänt högspänningsutrustning på ett sätt som både gynnar miljön och genererar ekonomiskt värde. Föreställ er en partner som kan hjälpa er att inte bara avyttra gammal utrustning på ett miljövänligt sätt, utan också maximera det ekonomiska värdet av dessa tillgångar. På Scartab AB är vi experter på att skapa kretslopp – och vi är här för att hjälpa er att göra en bra affär, både för er och för miljön.

Vi skapar Kretslopp

Vilka är vi på Scartab?

Scartab AB är en pionjär inom kretsloppsentreprenörskap med lång erfarenhet inom branschen. Med vår breda kompetens hanterar vi högspänningsutrustning på alla spänningsnivåer, från lågspänningssystem till de största 400 kV-anläggningarna i stamnätet. Vår vision är att erbjuda hållbara lösningar som inte bara uppfyller, utan överträffar våra kunders förväntningar, samtidigt som vi gör en positiv inverkan på miljön. Vi demonterar och återvinner elanläggningar i alla spänningsnivåer och ser till att inget går till spillo.

Vår verksamhet är uppdelad i tre huvudsakliga områden: Miljöprojektering, Teknisk Demontering, och Återvinning. Dessa områden täcker hela spektrumet av tjänster som behövs för att hantera uttjänt högspänningsutrustning, från planering och projektering till den slutliga återvinningen. Vi tar ansvar från site till smältverk och ser till att hela processen sker på ett miljövänligt och effektivt sätt. Låt oss utforska varje område i detalj och se hur de kan gynna er verksamhet.

Miljöprojektering: Er partner för hållbara lösningar

Miljöprojektering är en central del av vårt erbjudande och utgör grunden för våra tjänster. Inom detta område tar vi ofta över det fullständiga miljöansvaret för kundens räkning. Detta är särskilt viktigt när det gäller specifika anläggningar som behöver saneras eller som kräver andra miljöåtgärder. Sådana behov kan uppstå vid uppdateringar av elanläggningar, vid förberedelser inför en framtida försäljning av mark och byggnader, eller när en äldre anläggning ska tas ur drift. Vi skapar kretslopp genom att noggrant planera och utföra de åtgärder som krävs för att återställa miljön och säkerställa att alla material hanteras korrekt.

1. Helhetsansvar för miljöåtgärder

Genom att samarbeta med Scartab inom miljöprojektering får ni tillgång till en helhetslösning där vi tar ansvar från site till smältverk. Från den initiala analysen av anläggningen till genomförandet av nödvändiga åtgärder och slutlig dokumentation – vi sköter allt. Ni kan därmed känna er trygga i att miljökraven efterlevs, och att allt arbete utförs på ett hållbart och korrekt sätt.

2. Expertis i sanering och riskhantering

Våra experter har djup kunskap om de olika typer av saneringar som kan krävas vid hantering av uttjänt högspänningsutrustning. Oavsett om det handlar om att avlägsna farliga ämnen, säkerställa korrekt hantering av avfall, eller att förbereda en anläggning för rivning, kan vi erbjuda den expertis och de resurser som krävs för att få jobbet gjort. Vi arbetar med den senaste tekniken och de mest effektiva metoderna för att minimera miljöpåverkan och säkerställa att alla åtgärder är i linje med gällande lagstiftning och bästa praxis. Vi demonterar och återvinner elanläggningar i alla spänningsnivåer för att säkerställa att hela kedjan, från sanering till återvinning, skapar ett hållbart kretslopp.

3. Effektivisering av er miljöstrategi

Genom att anlita oss för miljöprojektering kan ni inte bara säkerställa att era miljöåtgärder utförs korrekt, utan också förbättra er övergripande miljöstrategi. Vi hjälper er att identifiera möjligheter till förbättringar och att implementera hållbara lösningar som stärker er miljöprofil. Detta är särskilt viktigt i en tid då företag står inför allt strängare miljökrav och där hållbarhet har blivit en central del av varumärkesbyggandet. Vi kapitaliserar elavfall och säkerställer att era anläggningar uppfyller alla miljökrav samtidigt som de genererar ekonomiskt värde.

Teknisk Demontering: Din trygghet vid komplexa demonteringsprojekt

Vi demonterar och återvinner elanläggningar i alla spänningsnivåer

Demontering av högspänningsutrustning är en tekniskt avancerad uppgift som kräver både erfarenhet och precision. På Scartab erbjuder vi teknisk demontering som omfattar allt från planering och projektledning till den faktiska demonteringen ute på fältet. Vi demonterar och återvinner elanläggningar i alla spänningsnivåer, vilket innebär att vi kan hjälpa er att hantera även de mest komplexa demonteringsprojekten, oavsett om det handlar om enstaka komponenter eller hela anläggningar.

Två typer av åtaganden inom teknisk demontering

Vi erbjuder två huvudsakliga typer av åtaganden inom teknisk demontering, beroende på era behov och projektets omfattning:

  1. Totalentreprenad: När ni väljer oss som totalentreprenör tar vi hand om all samordning och alla nödvändiga discipliner. Detta innebär att ni endast behöver en kontaktpunkt – oss – och vi sköter allt annat. Denna typ av åtagande är idealisk för er som vill ha en smidig och problemfri process utan att behöva involvera flera parter. Vi tar ansvar från site till smältverk och ser till att hela projektet genomförs på ett säkert och effektivt sätt, från den första demonteringen till den slutliga återvinningen.
  2. Underentreprenör: I de fall ni redan har en huvudentreprenör, kan vi agera som underentreprenör och ta hand om specifika delar av demonteringsarbetet. Vi har ett nära samarbete med flera utförare i branschen, vilket gör att vi kan erbjuda flexibla lösningar som passar era behov. Vi skapar kretslopp genom att säkerställa att alla material återvinns på bästa möjliga sätt, oavsett vår roll i projektet.

Vad gör oss unika inom teknisk demontering?

  • Egen välutbildad personal: Våra demonteringsarbeten utförs av vår egen personal, som är välutbildad och erfaren inom området. Detta innebär att vi kan garantera hög kvalitet och säkerhet i alla våra projekt. Vår personal genomgår kontinuerlig utbildning för att säkerställa att de är uppdaterade med den senaste tekniken och de bästa metoderna. Vi demonterar och återvinner elanläggningar i alla spänningsnivåer och ser till att alla projekt genomförs med högsta möjliga precision.
  • Användning av bästa tillgängliga teknik: Vi är stolta över att använda den senaste tekniken för att säkerställa minimala mängder deponier och extremt hög återvinningsgrad. Detta innebär att vi inte bara demonterar, utan även ser till att materialflödena blir rena och lätta att återvinna. Vi tar ansvar från site till smältverk och ser till att alla återvinningsflöden optimeras för bästa möjliga resultat.
  • Samarbete med erfarna partners: För att säkerställa att även de mest komplexa projekten genomförs på ett framgångsrikt sätt, samarbetar vi med erfarna partners inom olika discipliner. Detta gör att vi kan erbjuda en komplett och skräddarsydd lösning för varje kund. Vi skapar kretslopp och säkerställer att alla projekt, oavsett komplexitet, genomförs på ett miljövänligt och effektivt sätt.

Återvinning: Maximera värdet av er uttjänta utrustning

När det gäller återvinning av högspänningsutrustning är återvinning en av de mest kritiska aspekterna. På Scartab AB driver vi en toppmodern återvinningsanläggning på Svanvik Tjörn, som är helt inriktad på behandling av elavfall. Vårt fokus ligger främst på återvinning av transformatorer, men vi hanterar även andra typer av högspänningsutrustning. Vi kapitaliserar elavfall genom att maximera återvinningsgraden och säkerställa att ni får bästa möjliga ersättning för er uttjänta utrustning.

Vårt återvinningsarbete i praktiken

  • Hög återvinningsgrad: En av våra främsta styrkor är vår förmåga att uppnå en extremt hög återvinningsgrad. Vi skapar kretslopp genom att maximera mängden material som kan återvinnas, vilket innebär att vi kan erbjuda våra kunder marknadsledande ersättningar för deras uttjänta utrustning. Detta gör återvinning till en lönsam affär för våra kunder, samtidigt som det minskar behovet av att utvinna nya råvaror.
  • Samarbete med Fortum Waste Solutions: För att säkerställa att även de mest utmanande återvinningsuppgifterna hanteras korrekt, samarbetar vi med Fortum Waste Solutions i Kumla. Detta är särskilt viktigt när vi hanterar PCB-smittade transformatorer, som kräver specialbehandling. Genom vårt samarbete kan vi erbjuda en komplett lösning där vi tar ansvar från site till smältverk – vi ansvarar för demontering och Fortum står för den slutliga förbränningen av PCB, vilket garanterar en säker och fullständig destruktion av de farliga ämnena.
  • Säker och miljövänlig hantering av farliga ämnen: Vi är fullt medvetna om de risker som farliga ämnen utgör, både för människor och miljön. Därför har vi strikta rutiner och protokoll för att säkerställa att all hantering sker på ett säkert och miljövänligt sätt. Vi demonterar och återvinner elanläggningar i alla spänningsnivåer och ser till att både deponering och förbränning av farliga material, samt återvinning av andra komponenter, sker på ett säkert sätt.
Vi kapitaliserar elavfall

Värdet av återvinning för er verksamhet

Att återvinna uttjänt högspänningsutrustning med Scartab innebär att ni inte bara bidrar till en bättre miljö, utan också optimerar er egen ekonomi. Genom att sälja er utrustning till oss kapitaliserar ni ert elavfall och får en snabb och rättvis ersättning, vilket ger er de resurser ni behöver för att investera i ny utrustning eller andra delar av er verksamhet.

Scartab AB: Er pålitliga partner med fokus på kvalitet och säkerhet

Kvalitet och säkerhet är hörnstenarna i vår verksamhet på Scartab AB. Vi är stolta över våra certifieringar enligt ISO-systemen 9001, 14001 och 45001, som inte bara är ett bevis på vår kompetens, utan också på vårt åtagande att leverera tjänster av högsta kvalitet på ett säkert och miljövänligt sätt.

ISO 9001: Kvalitetsledning

Vår ISO 9001-certifiering innebär att vi har ett välfungerande system för kvalitetsledning som säkerställer att alla våra tjänster håller högsta standard. Vi tar ansvar från site till smältverk och ser till att alla steg i våra projekt genomförs enligt strikta kvalitetsnormer. Detta inkluderar allt från kundservice till själva utförandet av våra tjänster. Genom att följa de strikta riktlinjerna i ISO 9001 kan vi garantera att våra kunder alltid får den bästa möjliga lösningen för sina behov.

ISO 14001: Miljöledning

Med ISO 14001-certifiering visar vi vårt engagemang för miljön. Denna certifiering innebär att vi har implementerat ett effektivt miljöledningssystem som hjälper oss att kontinuerligt förbättra vår miljöprestanda. Vi skapar kretslopp genom att arbeta aktivt med att minska vår miljöpåverkan genom hela verksamheten, från val av material till hantering av avfall och utsläpp.

ISO 45001: Arbetsmiljöledning

Säkerheten för vår personal och alla som kommer i kontakt med vår verksamhet är vår högsta prioritet. Vår ISO 45001-certifiering visar att vi har ett robust system för arbetsmiljöledning som säkerställer att alla våra arbetsplatser är säkra och att vi arbetar proaktivt för att minimera risker. Detta ger er som kund en extra trygghet i att ni arbetar med en partner som tar säkerhet på största allvar. Vi demonterar och återvinner elanläggningar i alla spänningsnivåer och säkerställer att alla projekt genomförs på ett säkert sätt, både för våra anställda och för er.

Hur ni kan dra nytta av att arbeta med Scartab

Att samarbeta med Scartab innebär att ni får en partner med lång erfarenhet och bred kompetens inom hantering av uttjänt högspänningsutrustning. Vi erbjuder en helhetslösning som täcker alla steg från miljöprojektering och teknisk demontering till återvinning. Genom att arbeta med oss kan ni:

  • Maximera ekonomiskt värde: Vi hjälper er att kapitalisera på er uttjänta utrustning genom att erbjuda marknadsledande ersättning för återvunnet material. Vi kapitaliserar elavfall och säkerställer att ni inte bara avyttrar utrustningen på ett hållbart sätt, utan också får en ekonomisk fördel.
  • Minska miljöpåverkan: Vår miljömedvetna strategi innebär att ni kan minska er verksamhets miljöpåverkan, vilket är avgörande i dagens klimatmedvetna samhälle. Genom att samarbeta med oss skapar vi kretslopp och ni förbättrar er miljöprofil samtidigt som ni aktivt bidrar till en mer hållbar framtid.
  • Säkerställa kvalitet och säkerhet: Med våra ISO-certifieringar kan ni känna er trygga i att alla våra tjänster utförs med högsta kvalitet och med stor hänsyn till miljö och arbetsmiljö. Vi tar ansvar från site till smältverk och säkerställer att era projekt genomförs på ett säkert och korrekt sätt.
  • Förenkla processen: Vi tar hand om hela processen från start till mål, vilket innebär att ni kan fokusera på er kärnverksamhet utan att behöva bekymra er om detaljerna. Med Scartab som er partner demonterar och återvinner vi era elanläggningar på alla spänningsnivåer och ser till att allt hanteras professionellt och effektivt.

Trender och framtid inom miljö- och återvinningsbranschen

Miljö- och återvinningsbranschen är i ständig förändring, med nya teknologier och strängare lagstiftning som driver utvecklingen framåt. För att kunna erbjuda de bästa lösningarna är det viktigt att hålla sig uppdaterad om dessa trender. Några av de viktigaste utvecklingarna vi ser idag inkluderar:

  • Ökad efterfrågan på hållbara lösningar: Allt fler företag inser vikten av att integrera hållbarhet i sina affärsmodeller. Detta innebär en ökad efterfrågan på återvinning och miljöansvar, vilket skapar nya möjligheter för företag som Scartab att skapa kretslopp och erbjuda innovativa lösningar.
  • Utveckling av ny återvinningsteknik: Ny teknik gör det möjligt att återvinna en större andel av materialen i uttjänt utrustning och att göra detta på ett mer effektivt och miljövänligt sätt. Vi håller oss i framkant av dessa teknologiska framsteg för att kunna erbjuda våra kunder de mest avancerade och hållbara lösningarna.
  • Strängare lagkrav och regleringar: Lagstiftningen kring miljö och återvinning blir allt strängare, vilket ställer högre krav på företag att hantera sina avfall korrekt. Genom att samarbeta med oss kan ni säkerställa att ni efterlever alla gällande lagar och regler, samtidigt som ni drar nytta av vår expertis för att optimera er återvinningsprocess.

Scartab AB: Er partner för framtidens miljöarbete

På Scartab AB är vi dedikerade till att hjälpa våra kunder att möta dagens och morgondagens utmaningar inom miljö och återvinning. Genom vår helhetssyn och vårt engagemang för kvalitet, säkerhet och hållbarhet, är vi den partner ni behöver för att lyckas i en allt mer krävande värld. Tillsammans med oss kapitaliserar ni elavfall och bidrar till en cirkulär ekonomi där resurser tas tillvara och miljön skyddas.

Välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa er att optimera er hantering av uttjänt högspänningsutrustning och säkerställa att ni får ut maximalt värde ur era tillgångar. Vi tar ansvar från site till smältverk – och vi ser fram emot att skapa framgångsrika kretslopp tillsammans med er.

#Kretslopp #Elavfall #Återvinning #Transformatorer #Ställverk #Hållbarhet #Miljöansvar #TekniskDemontering # Miljöprojektering #Högspänningsutrustning #KapitaliseraElavfall #ISOcertifiering #SäkerÅtervinning #Resursoptimering #Miljöinnovation #Kretsloppsentreprenör #ViSkaparKretslopp #UttjäntaTransformatorer #MiljövänligTeknik #CirkulärEkonomi

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.