Om oss

Vi kallar oss kretsloppsentreprenörer

Se filmen om oss

Scartab bildades 1999 av Kent Karlsson, Per Svensson och Torbjörn Karlsson – alla med starka rötter på västkusten och ett stort engagemang för den lokala miljön. När vi startade företaget hade Kent redan 20 års erfarenhet inom raseringsbranschen. De första åren arbetade vi med telekomrivningar som då utgjorde stommen av vår verksamhet. Därefter utökade vi med rivning och plombering av försvarsanläggning och senare även demontering av högspänningsanläggningar runtom i Sverige. Vår vision att vara en bidragande kraft i att ta vara på jordens resurser kunde realiseras genom vårt arbete med demontering, sortering, förbehandling och återvinning av metaller från tekniska installationer. Vi blev tidigt verkliga kretsloppsentreprenörer och miljöcertifierade oss i ISO 14001 och ISO9001 år 2000.

Med tiden har vi utvecklat företaget till att utföra totalentreprenader med helhetsåtaganden inom miljöprojektering, demontering och hantering av restavfall för kunder inom telekom, energiframställning och -distribution samt industri. Den återvunna metallen säljer vi vidare så att den kommer till användning på nytt. Vi är stolta över samarbetet med våra kunder och vårt stora nätverk som bland andra består av Telia, Vattenfall, Göteborg Energi, Inovyn, ABB, Siemens, Omexon, Linjemontage, Norsk Gjenvinning A/S, Norex AB, Lantz Järn & Metall, Skrotcentralen och Skrotfrag AB.

Det är viktigt för oss att förvalta och utveckla den kompetens och erfarenhet som vi har byggt upp under åren. Vi ser därför till att hålla oss utbildade och uppdaterade inom säkerhet, miljö och kvalitet. Dessutom är all vår personal SUA-kontrollerade. Vi arbetar med fokus på att varje medarbetare ska känna sig trygg att ta eget ansvar.


Idag, drygt 20 år efter uppstart, tar Scartab uppdrag i hela Norden och vi är stolta över att anläggningen på Svanvik på Tjörn bedrivs med ett B-tillstånd från Länsstyrelsen.

Framåt vill vi fortsätta vara den professionella och personliga helhetsleverantören som du som kund kan luta dig mot och överlåta ditt projekt till för allra bästa resultat. Till exempel hanterar vi alla dina kontakter med kommuner och myndigheter och löser tillstånd och dokumentation.

Vårt mål är att skapa gemensam vinning i alla led – för dig som kund, vårt bolag och självklart alltid med miljön i första rummet.

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.