I en tid där hållbarhet blir alltmer centralt för samhällsutvecklingen är återvinning och återanvändning av resurser avgörande för att minska vår miljöpåverkan. Vi skapar kretslopp genom att erbjuda specialiserade tjänster inom teknisk demontering, återvinning av uttjänta elanläggningar i alla spänningsnivåer, och miljöprojektering. Scartab AB står stolt i framkant av denna omställning med vår moderna behandlingsanläggning på Tjörn, en av de främsta i Sverige när det gäller att hantera elavfall. Vi tar ansvar från site till smältverk, och ser till att maximera återvinning och minimera miljöpåverkan. Dessutom tar vi ansvar för miljöinventering och sanering av elteknikanläggningar, inklusive de byggnader där de är installerade.

Vi tar ansvar från site till smältverk

Vad Gör Scartab Unika?

Det som verkligen skiljer Scartab från andra aktörer på marknaden är vår kombination av teknisk expertis och en genuin passion för hållbarhet. Vi demonterar och återvinner elanläggningar i alla spänningsnivåer och har utvecklat avancerade metoder som säkerställer att varje del av de uttjänta anläggningarna återvinns på ett miljövänligt och effektivt sätt. Nedan följer en djupdykning i några av våra kärnkompetenser:

Säker och Effektiv Demontering

Vi använder oss av de mest avancerade teknikerna för att demontera ställverk och transformatorer. Vår process säkerställer att alla komponenter hanteras korrekt och säkert, vilket minimerar risken för miljöpåverkan och säkerhetsincidenter. Vi tar ansvar från site till smältverk, vilket innebär att vi säkerställer att varje komponent hanteras enligt de högsta säkerhetsstandarderna. Vår erfarna personal är utbildad i hantering av känsliga och potentiellt farliga material, vilket är särskilt viktigt när det gäller gamla elteknikanläggningar som kan innehålla PCB, asbest eller andra farliga ämnen.

Miljöansvar

Scartab är dedikerat till att skapa kretslopp och minska avfallsmängder samt maximera återvinning. Vårt team följer strikt alla gällande miljöregler och arbetar kontinuerligt med att förbättra våra processer för att minimera miljöpåverkan. Vi ser till att alla återvinningsbara material tas tillvara, medan icke-återvinningsbara och farliga ämnen hanteras på ett säkert och korrekt sätt. Vi är också engagerade i att utbilda våra kunder om vikten av korrekt avfallshantering och återvinning.

Innovativ Återvinning

Vi strävar efter att kapitalisera elavfall genom att återvinna så mycket material som möjligt, inklusive metaller, plast, oljor och andra vätskor. Detta är ett viktigt bidrag till en cirkulär ekonomi där resurser återanvänds och återvinns istället för att slösas bort. Våra processer inkluderar användning av avancerad teknik för att separera och rena material, vilket möjliggör högkvalitativ återvinning. Vi skapar kretslopp genom att minska behovet av brytning av nya metaller.

Vi skapar kretslopp

Miljöprojektering och Sanering

Våra tjänster inom miljöprojektering och sanering är omfattande. Vi tar ansvar från site till smältverk genom att utföra entreprenader som inkluderar allt från miljöinventering till sanering av elteknikanläggningar. Vi är specialiserade på att identifiera och hantera potentiella miljörisker, vilket är avgörande för att skydda både människor och miljö.

Processen bakom Återvinning av Elanläggningar

Scartabs process för återvinning av elanläggningar är noggrant utformad för att säkerställa maximal återvinning och minimal miljöpåverkan. Processen består av flera steg:

  1. Insamling och Transport

Vi hanterar hela logistiken, från insamling av uttjänta elanläggningar till transport till vår behandlingsanläggning på Tjörn. Vi demonterar och återvinner elanläggningar i alla spänningsnivåer och säkerställer att alla komponenter transporteras på ett säkert och effektivt sätt. Vi samarbetar med certifierade transportföretag som har erfarenhet av att hantera farligt avfall, vilket säkerställer att alla material hanteras i enlighet med gällande lagstiftning.

  1. Demontering

Vårt erfarna team demonterar varje komponent med största försiktighet. Detta steg är kritiskt för att förhindra läckage av farliga material och för att förbereda varje del för återvinning. Vi tar ansvar från site till smältverk och använder specialverktyg och skyddsutrustning för att säkerställa att arbetet utförs säkert och effektivt. Varje demonteringsprojekt planeras noggrant för att minimera avbrott i kundens verksamhet och maximera återvinningspotentialen.

  1. Separation och Behandling

Efter demontering separeras materialen noggrant och behandlas. Vi kapitaliserer elavfall genom att sortera och bearbeta metaller, isoleringsmaterial och andra komponenter enligt strikta standarder för att maximera återvinningsgraden. Vi har avancerade anläggningar för separation av olika metaller och andra material, vilket gör det möjligt för oss att återvinna även små mängder värdefulla ämnen. Vår behandling inkluderar också hantering av farliga ämnen som oljor och kvicksilver, som kräver särskilda metoder för säker hantering och bortskaffande.

  1. Återvinning och Återanvändning

De återvunna materialen skickas sedan vidare för att användas i nya produkter. Vi skapar kretslopp genom att denna cirkulära process minskar behovet av nyproduktion och bevarar värdefulla naturresurser. Våra partners inkluderar både lokala och internationella företag som använder de återvunna materialen i sina tillverkningsprocesser. Detta bidrar till att minska miljöbelastningen från nyproduktion och främjar en mer hållbar användning av jordens resurser.

Miljöprojektering och Sanering

Förutom vår expertis inom demontering och återvinning erbjuder vi även ett brett spektrum av tjänster inom miljöprojektering och sanering. Vi tar ansvar från site till smältverk för att säkerställa att gamla och uttjänta elteknikanläggningar hanteras på ett miljösäkert sätt.

Miljöinventering

Vi utför noggranna miljöinventeringar för att identifiera och bedöma potentiella miljörisker i elteknikanläggningar och dess byggnader. Vi skapar kretslopp genom att informerade beslut fattas för att minimera miljöpåverkan.

Sanering av Elteknikanläggningar

Våra saneringstjänster omfattar allt från ställverk till transformatorplatser. Vi demonterar och återvinner elanläggningar i alla spänningsnivåer och säkerställer att alla miljöfarliga ämnen tas om hand på ett säkert och korrekt sätt, vilket minskar risken för miljöskador. Vi har erfarenhet av att hantera en mängd olika farliga ämnen, inklusive PCB, asbest, kvicksilver och bly. Vårt saneringsarbete inkluderar både avlägsnande av farliga ämnen och återställande av områden till säkert och användbart skick.

Entreprenader inom demontering

Scartab erbjuder helhetslösningar som innefattar allt från planering och projektering till genomförande och uppföljning av miljöåtgärder. Vi tar ansvar från site till smältverk och garanterar högsta kvalitet och säkerhet i alla led. Vårt team av projektledare, ingenjörer och tekniker har bred erfarenhet av att hantera komplexa projekt inom miljö- och återvinningssektorn. Vi arbetar nära våra kunder för att säkerställa att alla projekt genomförs enligt tidplan och budget.

Varför Välja Scartab?

Att välja Scartab som partner innebär mycket mer än att bara välja en återvinningsleverantör. Det innebär att du väljer en partner som är engagerad i att skapa kretslopp och en hållbar framtid. Våra tjänster är utformade för att inte bara uppfylla utan även överträffa branschstandarder. Vårt erfarna team är alltid redo att hitta innovativa lösningar för att möta våra kunders specifika behov.

Expertis och Erfarenhet

Vi demonterar och återvinner elanläggningar i alla spänningsnivåer och har lång erfarenhet och en djupgående kunskap inom demontering, återvinning och miljöprojektering. Vår kompetens säkerställer att vi alltid levererar tjänster av högsta kvalitet. Vi har arbetat med kunder i olika branscher, från energi och industri till fastighetsutveckling och offentlig sektor.

Hållbarhet

Vi skapar kretslopp och är passionerade när det kommer till att minska vår miljöpåverkan och bidra till en cirkulär ekonomi. Vi kapitaliserer elavfall genom våra effektiva återvinnings- och saneringsprocesser och arbetar kontinuerligt för att minska avfall och återanvända resurser. Vi är också engagerade i att främja hållbara metoder och utbilda både våra kunder och partners om vikten av hållbarhet.

Avslutningsvis

På Scartab tror vi på kraften i återvinning och hållbarhet. Vi skapar kretslopp genom att erbjuda omfattande tjänster som inkluderar demontering, återvinning och miljöprojektering. Vi demonterar och återvinner elanläggningar i alla spänningsnivåer och säkerställer att miljöfarliga ämnen hanteras på ett säkert och korrekt sätt. Vi tar ansvar från site till smältverk och garanterar högsta kvalitet i varje steg.

Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor – vi är här för att hjälpa dig varje steg på vägen!

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.