företaget | affärsidé | verksamhetspolicy & certifieringar | galleri | kontakt

Företaget

SCARTAB är ett av få företag inom rivning och rasering, förbehandling och sortering av elavfall som innehar certifikat för både Fast och Mobil verksamhet enligt miljöcertifiering ISO 14001:2004, kvalitetscertifiering ISO 9001:2008, arbetsmiljö AFS 2001:1 samt OHSAS 18001:2007.

Uppdragen är allt från tekniskt komplicerade raseringar av telekomsystem, kraftstationer, försvarsanläggningar, kabel-rasering av massa- och oljefyllda kraftkablar såväl som blykabel, rasering av stolplinjer, kanalisationer, rasering av master till flyttning av tälthallar och stora maskiner.

Tjänsterna vilka utgör stommen i vår verksamhet utarbetas alltid i nära samarbete med kund för att säkerställa kundkrav, lagar och andra krav uppfylls.

Fast verksamhet syftar på vår anläggning i Svanvik på Tjörn där vi har utrustning och kompetens för att möjliggöra miljösäkra och fullständiga förbehandlingar.

trafolyft

Vi älskar trassliga uppdrag!

armering

Mobil verksamhet sker på uppdrag i hela Skandinavien där rasering, demontering samt sortering och förbehandling sker på plats hos kund. Exempel på detta är transformator-rivningar vid totalvikter >80 ton.

Alukabel

Exempel på kabelhantering

En bra aluminiumkraftkabel genererar normalt, förutom återanvändbar plast, råvaror
i form av:

Anläggningen i Svanvik tar löpande emot material från vår mobila verksamhet, kunder som utfört egna raseringar samt från kommuner och privatpersoner.

De sorterade och förbehandlade fraktionerna sänds vidare för optimal återvinning och minimal förbränning/deponi.

Senast uppdaterad: 2013-03-26

alu
Alugranulat
Koppar
Koppargranulat

Webmaster 2013